HÁZIREND

Nipl Stefánia Uszoda

A fürdőt és szolgáltatásait mindenki csak saját felelősségére használhatja.

 1. A fürdő területére belépni csak érvényes fürdőjeggyel, bérlettel vagy látogatójeggyel lehet. Látogatójeggyel a medencék nem használhatóak. A bérleteket a belépéskor felszólítás nélkül fel kell mutatni, a fürdőjegyeket pedig a pénztárnál kell megváltani. KARSZALAG VISELÉSE MINDENKI SZÁMÁRA KÖTELEZŐ!
 2. A medenceteret minden nap 06:00-tól lehet igénybe venni. A medenceteret a 21:00 órás zárás előtt 20 perccel kell elhagyni. A wellness részleget zárás előtt 30 perccel kell elhagyni.
 3. Egyéni vagy csoportos, üzletszerűen végzett úszásoktatási tevékenységre kizárólag az Üzemeltető előzetes írásos jóváhagyásával van lehetőség.
 4. Az aktuális oktatásra vagy edzésre bérelt sávok használatára kizárólag a bérlőnek van használati joga. A bérelt sávot minden esetben kihelyezett „bérelt sáv” tábla jelzi.
 5. A kedvezményes jegyek megváltásakor (diák, nyugdíjas) a pénztárosnak jogában áll igazoló okiratot kérni.
 6. Az uszoda 2 éves kor alatt ingyen látogatható.
 7. Az öltözőszekrényekhez kulcsot letét ellenében tudunk biztosítani, ami a kulcs leadásakor visszajár. A kulcs letéti díja: 500 Ft/kulcs. A kulcs elvesztése esetén a letét összegéből kerül sor a pótlására.
 8. Minden 6 éven aluli gyermek és 14 éven aluli úszni nem tudó gyermek csak felnőtt kíséretében léphet a fürdő területére.
 9. 4 év alatti, vagy nem szobatiszta gyermek számára az úszópelenka használata kötelező.
 10. A fürdővendégek kötelesek betartani a jogszabályokban és a fürdő házirendjében foglalt előírásokat. A fürdőkben olyan magatartást kell tanúsítani, hogy a többi fürdővendéget ne zavarják, másoknak kellemetlenséget, megbotránkozást ne okozzanak.
 11. Csak az értékmegőrzőben elhelyezett értéktárgyakért vállalunk felelősséget. A fürdő dolgozói megőrzésre értéktárgyakat nem vehetnek át. A fürdő területén őrizetlenül hagyott tárgyakért felelősséget nem vállalunk!
 12. A medencék használata előtt a zuhany és a lábmosó használata kötelező. Az úszómedencét csak úszni tudók vehetik igénybe. Az úszómedencékben jól látható helyen”MÉLYVÍZ csak ÚSZÓKNAK” felirattal figyelmeztetjük vendégeinket.
 13. Az úszómesterek illetve medenceőrök útmutatásait minden fürdőzőnek be kell tartani.
 14. A fürdő területén fürdőpapucs viselete kötelező!
 15. A strandfürdő területén lévő sportpályát, játékszereket mindenki saját felelősségére használhatja, az ebből eredő sérülésekért, balesetekért felelősséget nem vállalunk.
 16. Papírt, ételhulladékot, szemetet a kijelölt hulladékgyűjtő edényekbe kérjük elhelyezni.
 17. A strandfürdő területén labdázni csak a kijelölt helyeken szabad.
 18. A WC-k, zuhanyzók, mosdók használata díjtalan.
 19. Az elsősegélynyújtás a kijelölt helyen történik, díjtalanul.
 20. Bármilyen rendkívüli eseményt (személyi sérülés, tűzeset, vegyszerrel (klórgáz, hypo, sósav, stb. összefüggő havária, balesetveszélyes eszköz, vagy tárgy) azonnal jelezni kell az ügyeletes úszómesternek vagy a legközelebbi munkavállalónak, aki a megfelelő szabályzat alapján köteles haladéktalanul intézkedni. Az eseményt jegyzőkönyvbe szükséges foglalni, valamint az üzemnaplóba be kell vezetni.
 21. A létesítmény nem dohányzó, dohányozni kizárólag csak a kijelölt dohányzó területen szabad.
 22. A fürdőt NEM VEHETIK IGÉNYBE:
 • lázas,
 • fertőző gyomor- és bélrendszeri betegek,
 • fertőző bőrbetegek,
 • feltűnő vagy nagy kiterjedésű kóros elváltozással járó betegségben szenvedők,
 • görcsös állapotban lévő betegek,
 • hirtelen rosszulléttel, eszméletvesztéssel járó megbetegedésben szenvedők,
 • akiknek nyílt sebük van,
 • ittas egyének,
 • kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer alatt állók,
 • közerkölcsöt sértő módon viselkedők.
 1. TILOS!
 • az öltözőkben magnetofont, rádiót hangosan üzemeltetni,
 • a fürdő területére kutyát és más állatot behozni,
 • az uszodában és a strandi medencékben szappant használni, a medencetérben ételt és italt fogyasztani,
 • az uszodába és a strandi medencékbe gumimatracot bevinni, a medencék mellől a vízbe ugrálni, egymást bedobálni, egymás válláról ugrálni,
 • kabinokban, öltözőkben étkezni,
 • medencékbe szennyező anyagokat, szemetet, ételhulladékot bedobálni, veszélyt, balesetet okozó tárgyakat bevinni (pl.:búváruszony),
 • a fürdő berendezési tárgyát szándékosan rongálni,
 • az uszodába védőeszköz nélkül utcai lábbelivel belépni,
 • a tanmedence terében fürdőruhán kívül más ruházatban tartózkodni (kivéve búvárkodás!)
 1. Aki a fürdő berendezéseit szándékosan megrongálja vagy eltulajdonítja, az a kár megtérítésére kötelezhető, ellene szabálysértési eljárás indítható és a fürdő területéről eltávolítható.
 2. A fürdőzők a szolgáltatás módjára, minőségére, a kiszolgáló személyzet magatartását illetően, a fürdő üzemeltetésével kapcsolatosan kifogást vagy elismerést tehetnek az erre a célra elhelyezett naplóban / Vendégkönyvben.
 3. A talált tárgyakat minden esetben a fürdő pénztárában le kell adni, ahol azt nyilvántartásba veszik. Amennyiben a talált tárgy jogos tulajdonosa jelentkezik személyi igazolványának felmutatásával és aláírásával kell azt igazolni.
 4. A fürdő igénybevétele csak ezen Házirend betartásával történhet. Aki a Házirendben foglaltakat nem tartja be attól az ügyeletes úszómester a szolgáltatást megtagadhatja, és ezt köteles az üzemnaplóba bevezetni.

 

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Üzemeltető: Dorog Város Egyesített Sportintézménye