Gőzkabin

Uszodánk egy 6 fő befogadóképességű gőzkabinnal rendelkezik.

A wellness részleghez tartozik egy pihenő helység és egy zuhanyzó is.

Gőzkabin hatásai:

A gőzkabin a török fürdők hangulatát és levegőjét nyújtja, segítve a stressz oldását, az izomlazítást, a regenerálódást és a szervek ideális vérellátását. A gőzkabin az egészségünkre gyakorolt jótékony hatásainak köszönhetően enyhíti a légzőszervi betegségek tüneteit, bársonyossá és hidratálttá teszi bőrünket, megelőzi a cellulitisz kialakulását és fokozottan serkenti a méregtelenítést egyaránt.

A gőzkabin használata élénkíti a szív- és érrendszer egészséges működését, és ami nagyon fontos, hogy növeli a pulzusszámot anélkül, hogy emelné a vérnyomást! A gőzkabin további hatása, hogy a kitágult hajszálerek által fokozott mennyiségű tápanyagot juttat a sejtekhez és a bőrbe, mely így egészségessé, hidratáltabbá, rugalmasabbá válik az intenzív gőzkezelés hatására.

A gőz belélegzése, vagyis az inhalálás ősi gyógymód, melyet világszerte a népi gyógyászatban sok formában alkalmaztak és alkalmaznak ma is a felső légúti megbetegedések otthoni kezelésére és általánosan az immunrendszer erősítésére. A modern gőzkabinban az inhalálás jótékony hatását is nagyon kellemes ellazító élmény és a hagyományosnál nagyobb hatékonyság mellett kapja meg szervezetünk megfázás, influenzás tünetek, orr- ill. arcüreg gyulladás, hörghurut vagy asztma esetén is, vagy mindeme betegségek általános megelőzésére javasolható a gőzkabin rendszeres használata.