Nagy örömünkre szolgál, hogy terveink szerint, teljes nyitva tartással, május 18-án újra megnyitja kapuit, a Nipl Stefánia Uszoda. Készítettünk egy újranyitási protokollt, kérünk mindenkit figyelmesen olvassa el a javaslatainkat.

Tervezett újranyitási időpont: 2020. május 18.

Javasolt intézkedések:

  • A medencébe lépés előtt és után az előírt elő- és utózuhanyozás betartatása.
  • Az uszoda valamennyi részlegében, helyiségében papucs használatának kötelezővé tétele.
  • A védett korban lévőknek továbbra sem javasoljuk a létesítmény látogatását.

A pihenőterek (bel- és kültéren egyaránt) berendezési tárgyai számának szükség szerinti csökkentése a zsúfoltság elkerülése érdekében, egymástól szellős elrendezés folyamatos fenntartása (pihenőágyak, fekvőhelyek legfeljebb 2 darabonként minimum 1,5m távolságra történő elhelyezése), amelyben az úszómester áll a vendégek segítségére.

Nem ajánljuk a közös tusolók használatát, a közös felszínek és a gőz, mint fertőzést továbbító közeg miatt. Sportolást követően saját törülközővel szárítkozás, saját szárazmeleg váltóruha, majd a hazaérkezést követő tusolást javasoljuk.

Üzemeltető részéről tett óvintézkedések:

Lehetőség szerint „érintésmentes útvonalat” biztosítunk a bejárat és a medencetér között.

Fokozott fertőtlenítés történik a létesítmény egész területén

Egyéni védőfelszerelést biztosítunk a munkatársak számára, különös tekintettel a pénztárosokra (maszk, gumikesztyű), melynek használata kötelező

A pénztárhoz plexi fal kerül felhelyezésre, ezzel is óvva a pénztáros munkatársakat

Személyes felügyelettel biztosítható legyen a vendégek közötti legalább 1,5 méteres távolság. Napozóhelyek kialakítása az ügyeletes úszómester bevonásával történik.

A vízforgatós medencék vizének kezelésére vonatkozó előírások szigorú betartása és ellenőrzése (pl. klórszint), az NNK irányadó útmutatása alapján.

A zárt terek óránkénti átszellőztetése. (öltözők, öltözőfolyosó, előtér)

Medencekorlátok 30 percenként történő fertőtlenítése.

A gépészeti és vízkezelési rendszerek, külön figyelemmel a szellőztető berendezésekre, üzemeltetési előírásainak pontos betartása és ellenőrzése.

A közös terek, öltőzök, zuhanyzók, medencék, egyéb felületek, lábmosók higiéniai állapotának fenntartása során az előírt takarítási útmutató teljeskörű betartása által (külön figyelemmel a tisztítószerek előírt koncentrációjának alkalmazására). A többek által megérintett és használt tárgyakat (pl. kilincsek, asztal, székek, toll, WC, csapok stb.) rendszeresen, naponta többször felületfertőtlenítő szerrel kell megtisztítani. A napozóágyak minden használatot követő fertőtlenítése az úszómester által, valamint egyéni fertőtlenítési lehetőséggel is.

Munkatársak részére védőfelszerelés biztosítása (maszk, kesztyű), rendszeres pihenőidő tervezése a napi beosztásokba, munkatársak műszakon belüli elkülönítése.

A takarító személyzet részére védőfelszerelés használata (kesztyű, maszk, zárt cipő, teljes testet fedő ruházat).

Fertőtlenítő folyadék/gél kihelyezése a vendégek által látogatott főbb helyiségekben (előtér, öltöző, mosdók, pihenőterek, medencetér, szabadtér, vendéglátóhelyek).

Vizesblokkok óránkénti takarítása, míg az öltözőkabinok és öltözőszekrények ajtajának, belső felületeinek óránként történő fertőtlenítése.

Az öltözőszekrény kulcsok fertőtlenítése kivétel nélkül minden használat után, kijelölt öltözőszekrények használata.

Valamennyi gőz-, és szauna szolgáltatás szüneteltetése.

A pihenőterek (bel- és kültéren egyaránt) berendezési tárgyai számának szükség szerinti csökkentése a zsúfoltság elkerülése érdekében, egymástól szellős elrendezés folyamatos fenntartása (pihenőágyak, fekvőhelyek legfeljebb 2 darabonként minimum 1,5m távolságra történő elhelyezése), az ügyeletes úszómester bevonásával, iránymutatása alapján történik.

Létszámlimit összesen és pályánként, időbeosztás, pályabeosztás, útvonalak, felületfertőtlenítés, higiénés szabályok betartása.